Стіни з піноблоків – вибір оптимальної товщини

19 лют. 2019 р.

Цілком зрозуміло, що зі збільшенням товщини стінки зменшується втрата тепла. Але подібна економія може бути досягнута лише шляхом розширення будівельного бюджету. Компанія «Dzubak» пропонує ознайомитись з можливими варіантами зведення будинків з піноблоків для постійного проживання в Києві.

gsyj,kjr ,elbyjr.jpg

Товщина в 300 міліметрів – достатньо для життя, мало для економії

Вибір товщини залежить від кількох факторів:

  • доступного бюджету будівництва;
  • запланованих витрат на опалення;
  • бажаного рівня комфорту.

Згідно існуючих норм, будинок, зведений з піноблоків марки 400-500, для забезпечення достатньої енергоефективності повинен мати товщину стінки в 400 мм. Однак експерти стверджують, що для створення достатніх для комфортного проживання умов достатньо буде і 300 мм.

Такої товщини достатньо для захисту від промерзання навіть в умовах сильних морозів. Але варто враховувати, що в такому випадку витрати на опалення можуть збільшитись на 20-25%. В умовах постійного зростання комунальних тарифів подібна економія на будівництві виглядає сумнівною, оскільки призведе до збільшення експлуатаційних витрат.

Стіна 375 мм – стандарт і економія

При можливості незначного збільшення будівельного бюджету варто віддати перевагу варіанту в 375 мм. Вибір саме такого рішення обґрунтовується одразу кількома причинами:

  • такий розмір блоку є стандартним при виготовленні, що робить його дешевшим і дозволяє заощадити;
  •  рівень тепловитрат будинку з такими стінами буде лише на кілька відсотків нижче, ніж вказаний в сучасних вимогах, що надалі можна компенсувати шляхом проведення додаткового утеплення фасаду;
  • економія на комунальних платіжках шляхом зниження тепловитрат будинку.

Невелику різницю в тепловтраті між блоком 375 мм і встановленими вимогами щодо 400 мм можна не брати до уваги, оскільки втрата тепла відбувається і з інших причин – вікна, витяжка, система вентиляції, тощо.

Не дивлячись на відповідність вимогам будинку з товщиною стіни 375 мм, має сенс будівництво житлових споруд з більшою товщиною. Як варіант, можна звести будівлю з товщиною стінки в 500 мм. По-перше – це дозволить значно збільшити термін її експлуатації, а по-друге – дозволить максимально зменшити тепловтрати.

пsyj,kjr cnsyf.jpg

Компанія «Dzubak» займається проектуванням і будівництвом будинків з піноблоків і газосилікатних блоків. Зведені нами споруди відповідають встановленим вимогам і проектуються з урахуванням побажань клієнтів щодо різних характеристик, включаючи товщину стінки.

Поділитися:

Останні пости

Стіни з піноблоків – вибір оптимальної товщини

Цілком зрозуміло, що зі збільшенням товщини стінки зменшується втрата…

Планування заміських будинків

Заміський будинок – це найкраще місце для сімейного дозвілля і…

Неписані закони будівництва – аксіоми від досвідчених будівельників

Будівництво будь-якого об’єкту – це довготривалий процес, який охоплює…

Як не стати жертвою будівельних аферистів?

На жаль, виявити недобросовісного підрядника перед початком…

Будівництво заміського будинку – з чого почати

Дехто віддає перевагу купівлі вже готових заміських будинків,…

© Усі права захищено 2023 

+38(097) 091-37-37