Котельня в заміському будинку – чи завжди вона потрібна?

23 жовт. 2018 р.

Якщо у вашому заміському будинку не так багато цінних квадратних метрів, можна обійтись і без окремого приміщення під котельню. Дотримуючись простих технічних умов все інженерне обладнання можна розмістити в будинку.

котельння.jpg

Коли можна обійтися без окремого приміщення

Для невеликих котлів з малою потужністю не потрібен капітальний димохід – відведення продуктів горіння можна організувати через звичайний металічний відвід. Звичайно, треба також подбати, щоб приміщення, в якому ви збираєтесь встановлювати котел, мало хорошу вентиляцію.

Для заміських будинків площею до 200 м2 ви легко можете підібрати невеликий підвісний котел, який можна буде встановити на кухні, у ванній або навіть у прихожій. Головне при виборі котла провести теплотехнічний розрахунок, щоб визначити потрібну потужність.

В маленьких будинках з одним сантехнічним вузлом у встановленні бойлера немає ніякої необхідності – для підігріву води в потрібній кількості вам вистачить і проточної газової колонки. Якщо ви все ж віддаєте перевагу бойлерам, можна підібрати водонагрівач зменшених розмірів. Ідеальним варіантом стане встановлення двоконтурного котла із вбудованим бойлером.

підвісний котел.jpg

Система фільтрації і очищення води може займати достатньо багато простору, тому іноді дуже важко розмісти всі вузли під раковиною на кухні, або у ванній. Якщо ви не впевнені у якості підведеної води, і без фільтрації обійтись неможливо, будьте готові до деяких незручностей.

Коли котельню облаштовувати необхідно

Якщо загальна площа будинку перевищує 200 м2 , то для якісного обігріву вам підійде тільки потужний котел, для якого потрібен капітальний димохід. Безперебійний відвід продуктів горіння і безпечна робота системи опалення в такому випадку можливі тільки при розміщенні теплового обладнання в окремому приміщенні.

Крім цього у великих заміських будинках може виникати потреба у встановленні великих бойлерів для нагріву води, які неможливо встановити на кухні або у ванній кімнаті. З цього випливає, що питання, потрібна котельня чи ні, необхідно вирішувати на етапі проектування будинку. Замовити якісний проект ви можете в компанії «Dzubak» (м. Київ). Наші спеціалісти виконають всі детальні теплові розрахунки і проконсультують вас по будь-якому питанню.

Поділитися:

Останні пости

Стіни з піноблоків – вибір оптимальної товщини

Цілком зрозуміло, що зі збільшенням товщини стінки зменшується втрата…

Планування заміських будинків

Заміський будинок – це найкраще місце для сімейного дозвілля і…

Неписані закони будівництва – аксіоми від досвідчених будівельників

Будівництво будь-якого об’єкту – це довготривалий процес, який охоплює…

Як не стати жертвою будівельних аферистів?

На жаль, виявити недобросовісного підрядника перед початком…

Будівництво заміського будинку – з чого почати

Дехто віддає перевагу купівлі вже готових заміських будинків,…

© Усі права захищено 2023 

+38(097) 091-37-37